• TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK WORDPRESS YARDIMLAŞMA FORMU

    Telegram grubumuza katılmak için TIKLAYIN

WooCommerce: Mağazanızı Nasıl Daha Mobil Uyumlu Hale Getirirsiniz?

woocommerce-mobile-friendly-scaled.jpg

Nisan 2015'te Google, Google'ın mobil odaklı arama sonuçlarında mobil uyumlu sayfaları tercih eden bir algoritma güncellemesi yayınladı. Bu algoritmaya " Mobilegeddon " adı verildi ve akıllı telefonlarda ve diğer mobil cihazlarda mükemmel şekilde görüntülenen sitelere güç sağladı.
Açıkçası, mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak, yalnızca mobil kullanan müşterilerle etkileşim kurmayı ve onları dönüştürmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda arama motorlarında daha iyi sıralama ve görünürlük elde etmenin de yolunu açar.
Mağazanız için bir WooCommerce mobil uygulaması edinmek iyi bir uygulama olsa da , web sitenizi optimize etmek ve daha mobil uyumlu hale getirmek de önemlidir.
Öncelikle web sitenizi daha mobil uyumlu hale getirmenin faydalarını keşfedeceğiz ve ardından onu küçük cihazlar için optimize etmenin ipuçlarını ve püf noktalarını öğreneceğiz.

WooCommerce mağaza sahipleri için mobil uyumluluk neden önemlidir?​

Mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak, dikkate değer bir kullanıcı deneyimi sağlar ve sonuç olarak daha iyi etkileşim ve dönüşüm sağlar, bu da hem kullanıcılar hem de arama motorları için iyi olduğu anlamına gelir.
İşte bazı faydaları takip edin.

1. Artan trafik​

Sektöre bağlı olarak, mobil cihazların masaüstü bilgisayarlardan daha fazla trafik getirebileceğini kanıtlayan çok sayıda çalışma, rapor ve anket yapılmıştır.
Cep telefonu kullanıcılarının bir web sitesini daha sık ziyaret etme ve WooCommerce mağazanızdaki trafiğin ve katılımın artmasına katkıda bulunma olasılıkları daha yüksektir.

2. Azaltılmış hemen çıkma oranı​

Çevrimiçi bir müşterinin ortalama dikkat süresi yıllar içinde önemli ölçüde azaldı. Bu nedenle, duyarlı bir web sitesine sahip olmak, daha hızlı ve görüntüleme hatası olmadan yüklendiği için yardımcı olur.
Sabırsız kullanıcılar hızla geri dönmeyeceğinden, bu da daha fazla etkileşim sağlar.

3. SEO​

Yukarıda tartışıldığı gibi, Google dahil çoğu arama motoru, duyarlı ve mobil uyumlu web sitelerini tercih eder. Bu, çevrimiçi mağazanız için daha iyi sıralamalar ve görünürlük sağlar ve sonuç olarak daha fazla trafik ve dönüşüm sağlar.

4. Gelişmiş dönüşümler​

Web kullanıcılarının bir web sitesine "göz atması, satın alması ve unutması" daha olasıdır. Öte yandan, mobil kullanıcıların sadık olma ve aynı siteyi daha sık açma olasılığı daha yüksektir. Tüm bu faktörler birlikte daha iyi bir dönüşüm ve tutma oranına yol açar ve böylece daha iyi gelir ve ROI'ye (Yatırım Getirisi) katkıda bulunur.

WooCommerce mağazanızı daha mobil uyumlu hale getirmenin beş yolu​

WooCommerce, WordPress'in zengin ve sağlam ekosistemine aittir. Birden fazla tema ve eklenti ile desteklenir ve herhangi bir e-Ticaret işine veya marka hedefine uyacak şekilde özelleştirilebilir. Aşağıda listelenen ipuçlarından bazılarını gözden geçirin ve sitenizi duyarlı ve mobil uyumlu hale getirmek için bunları uygulayın. Bu önerileri izleyin ve önünüze çıkan fırsatlardan en iyi şekilde yararlanın:

1. Mobil site gezintisini yeniden düşünün​

İlk katılımdan sipariş ve ödemeye kadar, ziyaretçilerinizin yolculuğu web sitenizdeki gezinme kolaylığına bağlı olacaktır. Sezgisel UI ve UX öğeleri ekleyin ve kullanıcılarınızın bir noktadan diğerine gitmelerini ve yolculuklarında herhangi bir sürtüşme olmadan ilerlemelerini kolaylaştırın. Tasarımı cihazdan bağımsız ve her tür mobil cihaz için uygun hale getirin.
Kullanıcıların kritik içeriğe ve özelliklere birkaç tıklamayla erişmesine olanak tanıyan akıllı menüler tasarlayın. Kolay gezinme için hamburger menüleri ve alt çubuklar ekleyin ve çok karmaşık hiyerarşilerden kaçının. Ana menünüzü basitleştirin ve ekranda çok fazla yer kaplamadan düğmeleri ve tıklanabilir öğeleri düzenleyin.

2. Web sitenizin mobil uyumluluğunu test edin​

Web sitenizin yanıt verebilirliğini test ederek başlayın ve düzenli aralıklarla mobil uyumluluğunu değerlendirmeye devam edin. Web sitenizin performansını mobil cihazlarda test etmek için profesyonel araçlar ve yazılımlar kullanabilirsiniz. İçeriği ve ortamı aynı şekilde optimize etmeniz de gerekebilir.
Google Search Console'dan ve mobil uyumluluk test araçlarından yararlanın ve sitenizi her zaman kontrol altında tutun. Burada, web sitenizin URL'sini girebilir ve mobil cihazlar için performansını test edebilirsiniz. Varsa sorunları çözün ve sitenizi hatasız hale getirmek için değişiklikleri doğrulayın.

3. Kesinti unsurlarından kaçının​

Pop-up'lar, bildirim seçenekleri, olası satış oluşturma formları, reklamlar, afişler vb. herhangi bir işletmenin tüketici tabanını oluşturması ve genişletmesi açısından önemlidir. Ancak, çok fazla kesinti, ziyaretçinizin yolculuğunu etkileyebilir ve kayıp ve hemen çıkma oranlarında artışa neden olabilir.
Mobil cihazlarda ekranlar daha küçük olduğundan, bu tür öğeler tüm alanı kaplayabilir ve kötü bir gezinme deneyimine yol açabilir.

4. Mobil optimizasyon eklentileri kullanın​

Yukarıda tartışıldığı gibi, WordPress ve WooCommerce, web sitenizin işlevselliğini ve performansını geliştirmek için kullanılabilecek bir eklenti ve tema havuzu tarafından desteklenmektedir. Bu tür mobil optimizasyon eklentilerini arayın ve hedeflerinize daha hızlı ulaşın.
Örneğin, mobil ticareti desteklemek ve web sitenizin mobil uyumluluğunu artırmak için tasarlanmış AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) eklentisini kullanabilirsiniz. Mobil optimizasyon için en iyi ve en popüler çözümlerden biridir ve WooCommerce mağazanızla kolayca entegre edilebilir.
AMP, mobil cihazlara sorunsuz bir şekilde yüklenmesini sağlamak için web sitenizin mobil sürümündeki fazla öğeleri kaldırır. Bugün bile, mobil sitenizi anında optimize etmenin en kolay yollarından biridir.

5. Mağazanız için özel bir mobil uygulama oluşturun​

Sitenizi mobil uyumlu hale getirmenin yanı sıra, bir uygulama başlatabilir ve mobil müşterilerinizin bir tıklamayla mağazanıza erişmesini kolaylaştırabilirsiniz. WordPress'i destekleyen sağlam teknik ve yazılım altyapısı sayesinde, WooCommerce için bir uygulama başlatmak daha kolay hale geldi.
AppMySite'ın kılavuzuna başvurabilir ve dakikalar içinde kodlamadan nasıl uygulama oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz . Kodsuz bir uygulama geliştirme çözümü kullanarak kendi uygulamanızı başlatın ve pazara sunma sürenizi kısaltın. Müşterilere mağazanıza tek dokunuşla erişim sağlayın ve katılımınızı artırın.

Sonuç olarak​

WooCommerce mağazanızın mobil uyumluluğunu artırmak için yukarıda listelenen önerileri uygulayın. Sitenizin performansını düzenli olarak test etmeye devam edin ve zaman zaman meydana gelen sapmaları giderin.
Ayrıca web sitenizi eşit derecede güçlü bir mobil uygulama ile tamamlayın ve müşterilerinize daha kişiselleştirilmiş bir mobil tarama deneyimi sunun. Hem Android hem de iOS için WooCommerce uygulamalarını başlatın ve kullanıcı tabanınızı büyütün.

 
Üst